580Logo-Ayla-metlogo245x270
Bach & Aroma

De werking van  bloesemremedies is heel subtiel en werkt vooral in op  het geestelijke en emotionele .

Bij bloesemremedies is,  evenals bij homeopathie, sprake van een aan  planten onttrokken essentie. Hier is het echter de  bloesem, zoals de naam al doet vermoeden, die aan  bronwater haar kracht verleent. De  werking van bloesemremedies is heel subtiel en  werkt vooral in op het geestelijke en emotionele,  zodat ze vaak ingezet worden voor gedragsproblemen  of emotionele verwerking. Toch kunnen ze door hun  inwerking op deze gebieden een heel sterke  doorwerking hebben op fysiek gebied, zodat ook  voor sterk fysieke klachten deze therapie niet  over het hoofd gezien mag  worden.

 Er  zijn 39 remedies, waarvan de rescue remedy wel de  bekendste is. Rescue wordt gebruikt in  noodgevallen: bij ongevallen, shock, enorme  schrik, trauma, paniek. Heel veel mensen hebben wel  een flesje in hun tas voor dit soort situaties en  daarin is het een wondermiddel. Zet het echter  niet te lichtvaardig in, dat geldt voor elk  middel, ook de natuurlijke .

 Aroma.

Iedereen kent wel de druppeltjes  die je weg ziet spuiten als je een sinaasappelschil  samenknijpt. Dit is de essentiŽle olie van de  sinaasappel die je hier ziet en vooral ook ruikt. Aromatherapie werkt met deze oliŽn,  die zich in zeer veel planten bevinden en waarvan een  groot aantal een zeer sterke geneeskrachtige werking  heeft. Een belangrijk kenmerk van deze oliŽn is de geur,  en dit is bij veel mensen ook bekend via het inmiddels  vertrouwd geworden geurlampje. Wat minder bekend is, is  dat deze oliŽn ook een sterk geneeskrachtige werking  kunnen hebben.

 Deels via de geur, maar ook  door de huid opgenomen in de bloedbaan kunnen ze heel  veel problemen verhelpen of voorkomen. Een aantal oliŽn  kan zelfs inwendig gebruikt worden, maar dit mag alleen  op advies van een therapeut.Een voorbeeld van een zeer  ingeburgerde olie is de eucalyptus. Het opvallende  effect van het inademen van eucalyptusolie bij  verkoudheid is ons allemaal wel bekend. Ook tea tree is  een olie die de meesten wel zullen kennen, voor  ontsmetting of tegen parasieten .

Er zijn echter nog veel meer oliŽn,  die allemaal op verschillende vlakken werkzaam zijn,  zowel geestelijk als lichamelijk. Gedragsproblemen,  blessures, hormonale stoornissen en nog veel meer  klachten zijn te behandelen met oliŽn . Wat echter heel belangrijk is om in de  gaten te houden: bij katten moet heel voorzichtig  omgegaan worden met het inzetten van aromatherapie. Zij  kunnen hier niet altijd even goed tegen en indien  mogelijk verdienen andere therapieŽn bij hen de  voorkeur .